Общи условия

 

създаден 20.06.2020г.
– промяна 17.07.2020г. /Добавен формуляр за попълване при желание за връщане на стока/
– промяна 27.10.2020г. /Добавенa точка 7.3/
– последна промяна 27.11.2020г. /променени са условията за доставка/

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА НАШАТА УСЛУГА

www.svetlana.bg е електронен магазин за пижами и нощници. Юридическото лице, изпълняващо задълженията е СХГ ФЕШЪН ГРУП ООД с ЕИК 206120268, наричано за краткост доставчик (доставчика). Нашите общи условия, уреждат взаимоотношенията между доставчика и клиента на нашита услуга.

 

ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: СХГ ФЕШЪН ГРУП ООД
ЕИК: 206120268
МОЛ: Светлана Гущерова
Подаване на жалби на тел.0882 006 001  или email info.sgbysvetlana@gmail.com

 

НАДЗОРНИ ОРГАНИ

Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: (02) 9153 518
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg

 

1. ПРЕДМЕТ И ДЕФИНИЦИИ НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

1.1 “Сайтът” е svetlana.bg – уебсайт за електронна търговия, чрез който потребителите (купувачите) могат да закупят продаваните стоки, съгласно публикуваните в същия условия.

1.2 “Потребител/ите” или “купувач/ите” е/са всяко физическо лице или юридическо лице посетител и/или ползвател на сайта.

1.3 “Поръчка” е индивидуална заявка за закупуване на избраната/ите стока/и. Поръчката е действие от страна на потребителя,  по собствен избор и го обвързва със силата на договор между него и сайта/доставчика.

1.4 “Стойност на поръчката” е общата стойност на направената от потребителя поръчка . Стойността на поръчката включва и транспортните разходи, които са описани от партньор – доставчик на търговеца на края на формата за поръчка в сайта.

 

2. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДОСТАВЧИКА И ПОТРЕБИТЕЛЯ

2.1 Търговецът има право да променя цените на предлаганите стоки в сайта по собствена преценка без предварително уведомяване.

2.2 Търговецът има задължение да опакова и достави точно избрания продукт от потребителя, показвайки му предварително, на сайта си, основните характеристики на стоката.

2.3 Потребителя е длъжен да предостави пълна и коректна информация за доставка и за издаване на отчетен документ.

2.4 Потребителя е длъжен, при направена поръчка, да заплати цената на поръчаните стоки и разходите по доставката до посочения от него адрес.

2.5 Потребителя е длъжен да осигури възможност за получаване на стоката на посочения от него адрес. Ако Потребителят не осигури възможност за получаване на стоката, последващите разходи за доставка ще са за сметка на потребителя.

3. ПОРЪЧКИ И ДОСТАВКА

3.1 Поръчки, постъпили до 14:00 ч. в работен ден, се обработват в същия. Поръчки, получени след 14:00 ч. в работен ден се обработват на следващия. Поръчки от потребител, направени в Събота и Неделя или през празнични дни, се изпращат през първия следващ работен ден. След получаване на поръчка, представител на търговеца ще се свърже с вас на посочените данни в поръчката за да потвърдите поръчката.

3.2 Срокът на доставка за територията на цяла България е от 5 до 7  работни дни. Някои от предлаганите от нас продукти са с по-дълъг срок на изработка. В такъв случай, той е изрично упоменат в описанието на продукта.

3.3 При ненавременна доставка, търговецът не дължи неустойка на потребителя.

4. ПРАВО НА ОТКАЗ

4.1 Уважаеми клиенти, “СХГ Фешън Груп” ООД гарантира качеството на всички свои продукти. Ако все пак, те не отговарят на вашите изисквания, Вие имате право да се откажете от един или повече артикула от поръчката си в рамките на 14 дни след получаването и, като ни я изпратите за Ваша сметка, заедно с придружаващия я формуляр за отказ от покупка. (формуляр за връщане) Моля, имайте предвид следното:
• При връщане на отказана стока, тя трябва да бъде придружена с доказателство за покупката (товарителница от куриер или фактура) и формуляр за отказ от покупка (приложен в сайта), неизползвана, и в запазен търговски вид, със запазена оригинална опаковка и етикети, адресирана до: гр. София, офис Спиди бул. ЧЕРНИ ВРЪХ No 67
• Молим Ви да се грижите за продуктите докато са при Вас, както и когато ги връщате, за да се избегне повреда или загуба при транспортиране;
• Не забравяйте да запазите бележката от куриерската фирма, като доказателство, че пратката Ви е изпратена. В противен случай поемате риска от загуба на стоките преди да сме ги получили;
• Не могат да бъдат върнати или заменени артикули от индивидуални поръчки. Към индивидуални поръчки спадат всички артикули по подадени от клиента размери, и спецификации. Всяка индивидуална поръчка се потвърждава с аванс от минимум 50%, който не се възстановява при отказ;
• Възстановяването на сумата по отказан артикул/и се осъществява под формата на оригиналния начин на плащане, т.е. при заплащане с наложен платеж или банков превод, сумата за върнатия артикул/и се възстановява по банков път в банкова сметка, посочена от клиента в рамките на 10 работни дни от получаването на върнатата стока. Сумата за доставка не се възстановява;
• Не възстановяваме сума за артикули, върнати след 14-тия ден от получаването им, повредени, използвани артикули или такива с нарушена опаковка. В случай на връщане на такъв артикул/и, те се връщат обратно към клиента за негова сметка;
• Процедурата по замяна е същата като процедурата по отказ от покупка;
• Политиката на отказ от покупка не нарушава потребителските права на клиента в случаите на дефектни/повредени стоки.

SG си запазва правото, определени намалени артикули да НЕ подлежат на връщане и замяна!
В такъв случай това ще бъде упомената под описанието на конкретния артикул!
5. ПЛАЩАНЕ

5.1 Заплащането на направените поръчки се извършва в брой с наложен платеж към куриера извършил доставката, без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката и доставката.

5.2 Банков превод. Този метод на плащане е възможен за всички продукти в интернет магазина. При него можете да наредите плащането за избрания от вас продукт от всеки банков клон в страната или чрез интернет банкиране към фирмената сметка на “СХГ Фешън Груп” ООД без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката и доставката. Ако сте избрали начин на плащане “по банков път”, в потвърдителното писмо за поръчката ще получите информация за фирмената банкова сметка на “СХГ Фешън Груп” ООД както и всичко необходими за извършване на плащането.

6. РЕКЛАМАЦИЯ

В случай, че потребителят получи стоката във вид несъответстващ на описанието в сайта, или търговецът е доставил друга стока различна от поръчаната, потребителя има правото да поиска рекламация. При несъответствие на описанието търговецът ще приведе поръчката в съответствие с избраното в сайта за негова сметка. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

7. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

7.1. Търговецът може да прави промени по тези Общи Условия и цените на продуктите си, без предупреждение и по всяко време. Преди да направите поръчката си, моля уверете се, че сте прочели всички разпоредби на тези общи условия.

7.2 Към настоящите общи условия влизат и нашите политики за поверителност на данните

7.3 При възникване на спор, свързан с направена онлайн покупка в сайта ни, можете да се обърнете към съответните органи за алтернативно решаване на спорове (АРС) или да използвате сайта за онлайн решаване на спорове (OPC).

 

 

 

 

Minimum 4 characters